Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна хоче, аби партнери зосередилися на допомозі у підготовці до зими

Важливим завданням зараз є гуманітарне реагування

Фото: Depositphotos

Україна закликає міжнародних донорів зосередитися на поточних проектах, зокрема підготовці до зимового періоду.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, інформує пресслужба уряду.

Українці вже вдруге готуються до зими в умовах повномасштабної війни. Тому держава потребує усіх можливих видів підтримки для успішного проходження опалювального сезону.

Віце-прем’єр-міністр зауважила, що підтримувати довгострокові проекти, які, зокрема, стосуються працевлаштування і житла для ВПО, – важливо. Однак наразі варто зосередитися на поточних питаннях, які потребують якнайшвидшого вирішення.

За її словами, важливим завданням зараз є гуманітарне реагування. Це формування необхідних резервів у громадах. Зокрема, паливної деревини, обігрівачів, теплих речей і продуктових наборів. Тому цієї зими обов’язково мають реалізовуватися ті самі проекти, які були минулого року.

«Перш за все ми маємо пройти цю зиму та забезпечити комфорт і безпеку наших громадян. А далі – рухатися вперед і розвиватися», – резюмувала очільниця Мінреінтеграції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ