Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росіяни знову обстріляли низку українських областей: що відомо

Російські окупанти не припиняють обстрілів українських територій.

Вранці 14 червня російські окупанти завдали ракетних ударів по Одеській області, - повідомило ОК "Південь". 2 ракети "Онікс" випустили з берегового ракетного комплексу з території тимчасово окупованого Криму. Ракети були знищені над морем підрозділом протиповітряної оборони.

Також уночі 14 червня російські війська обстріляли Дніпропетровську область. Під ворожу атаку потрапили два райони області – Криворізький та Синельниківський. Рашисти вдарили з "Ураганів" по Апостолівській і Покровській громадах". За даними голови ОВА, люди не постраждали, але у Покровській громаді пошкоджені будинки.

Водночас минулої доби ворожі обстріли спричинили 6 пожеж у Харківській області, поранення отримали 2 дітей. Як повідомили у пресслужбі ДСНС, пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились Чугуївському (3), Харківському (2) та Богодухівському (1) районах області. У результаті цих пожеж постраждали житлові будинки, господарчі споруди, складські будівлі, вантажні автомобілі, а також хвойна підстилка. Серед найбільших пожеж, спричинених обстрілами, були пожежі у приватному секторі смт Малинівка Чугуївського району. Там горів гараж та господарча споруда на площі 180 кв. м. В результаті обстрілу постраждали дві дитини 11 та 17 років". 

У Луганській області на Сєвєродонецькому напрямку противник посилив угруповання за рахунок переміщення у Кремінну - Рубіжне до двох батальйонних тактичних груп. За підтримки артилерії ворог веде штурмові дії у Сєвєродонецьку, намагається закріпитися у центральній частині міста. Тривають важкі бої, українські захисники б‘ються за кожен сантиметр обласного центру. Сєвєродонецьку промзону потужно обстрілюють з великого калібру. 

Системно прилітає по «Азоту», де в укриттях перебувають 500 цивільних та сусідньому «Склопластику».

Навколо Сєвєродонецька не менш гаряче, ніж в самому місті. Селища-сателіти теж постійно штурмують та обстрілюють. Вчора відбили ворожий наступ у Метьолкіному. Потужно обстріляли Борівське, Синецькій та Павлоград. Дісталося і Лисичанську з прилеглими містами - у Новодружеську поранено жінку. Прильоти з великих калібрів мала вчора Гірська громада - вирви у понад 5 м. По області пошкоджено приблизно 50 будівель за добу. 

Агресор обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Провів повітряну розвідку БпЛА у районі населеного пункту Середина Буда Сумської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ