Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Російське МЗС підтвердило знахідку кокаїну у аргентинському посольстві

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова підтвердила виявлення в одному з будинків посольства Росії в Буенос-Айресі великої партії кокаїну.

"Вантаж, про який йде мова, був виявлений готовим до відправлення півтора року тому в одній з допоміжних будівель посольства Росії в Буенос-Айресі – шкільно-житловому комплексі. Як було встановлено, він належав технічному працівнику установи, який закінчив до того часу відрядження за строковим трудовим договором ", - заявила Захарова.

Вона стверджує, що "інформація про виявлення сумок з підозрілим вмістом за ініціативою посла Росії в Буенос-Айресі В.В.Коронелли і за погодженням з Центром була повідомлена керівництву аргентинських правоохоронних органів".

Захарова також заперечує, що "зазначений вантаж міг бути направлений з використанням дипломатичних каналів".

"Здивовані, як ця тема висвітлюється "експертами", деякі з них дійшли до того, що даний випадок "кидає тінь" на наше диппредставництво. Все з точністю до навпаки: успіх цієї операції був забезпечений саме ефективними діями російського посла і дипломатичного персоналу", - додала Захарова.

Раніше повідомлялося про те, що в Аргентині в дипломатичній пошті посольства Росії було виявлено близько 400 кг кокаїну.Аргентинська поліція затримала п'ять співробітників посольства за підозрою у незаконному обігу наркотичних засобів. Вантаж наркотиків був упакованим в 12 валіз і призначався для перевезення на Росію. По суті, це перший підтверджений факт участі дипломатів Російської Федерації в обороті такого обсягу наркотичних речовин.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ