Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російське вторгнення: поточна ситуація на Луганщині

На Луганському напрямку українські захисники ведуть важкі бої з російськими окупантами.

Про це повідомив у фейсбуці очільник Луганської ЛОДА Сергій Гайдай.

Наразі воїни Об’єднаних сил міцно утримують свої позиції та завдають втрат агресору. 

Поблизу Новотошківського ворог намагався прорвати позиції наших військ, але зазнав невдачі і відступив. Російські війська здійснили спробу втекти з поля бою, але відмінно спрацювали українські артилеристи. Знищено змішану колону військової техніки загарбників: 1 танк, 2 броньовані машини піхоти і 2 вантажних автомобіля з особовим складом.

Чотири громади області протягом дня обстрілювали російські окупанти. 

О 15:20 окупанти намагалися пробитися в Сєвєродонецьк, проте ЗСУ відбили атаку.

До обіду внаслідок обстрілів у Сєвєродонецьку постраждав дитсадок, в бомбосховищі якого знаходилося 10 людей, з них 8 діти, вони евакуйовані. Влучили в спортивну залу ЗОШ16. Також пошкоджено чотири житлові будинки, в них повилітали вікна.

Сєвєродонецьк сформував самооборону з чоловіків міста.

Обстріли продовжуються, знаходьтеся біля укриттів.

Сусідній Лисичанськ так само обстріляли в обід. Авіаударом знищено Лисичанський пивний завод, загинула одна цивільна людина. Всередині міста потрапляння в будівельний магазин та телевізійну вишку. Також пошкоджено житловий будинок.

Гучно було і в Попасній. Влучання в вагоноремонтний завод та пошкоджено житловий будинок. Гірська громада у вкрай важкій ситуації, через обстріли, що не вщухають, ДСНС, комунальники, газовики, електрики, влада не можуть дістатися до сіл, аби розпочати відновлювальні роботи та доправити харчі, ліки.

Чекаємо на тишу.

Старобільськ сьогодні вразив виконанням гімну, зустрічаючи ворожі танки. Своєю рішучістю та мужністю, містяни прогнали ворога з міста, а медики відбили автівку, яку окупант хотів забрати.

Упродовж сьогоднішнього дня евакуйовано близько тисячі  людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ