Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські окупанти обмежують свободу пересування патрулів СММ ОБСЄ

Як інформує прес-служба ООС, Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє про чергове обмеження свободи пересування патруля СММ ОБСЄ у виконанні мандата СММ зі сторони збройних формувань Російської Федерації.

За даними звіту СММ ОБСЄ від 29 січня 2020 року представники збройних формувань Російської Федерації відмовили патрулю Місії у проїзді на тимчасово окуповану територію через блокпости біля населених пунктів Верхньошироківське (кол. Октябр), Приморське, Нова Мар’ївка, Соснівське на півдні Донецької області.

Крім того, у пункті пропуску на кордоні поблизу населеного пункту Вознесенівка (кол. Червонопартизанськ) та на залізничній станції "Червона Могила" у населеному пункті Вознесенівка 2 представниками збройних формувань Російської Федерації було запропоновано патрулю Місії залишити зазначені райони.

Такі дії можуть мати за мету приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації, зосередження, пересування або підготовку військ.
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін звертає увагу представників збройних формувань РФ на не припустимість дій по перешкоджанню діяльності СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 29 січня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ