Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські окупанти в районі Золотого обстріляли БПЛА спостерігачів ОБСЄ

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують зухвало і грубо перешкоджати використанню безпілотних летальних апаратів СММ ОБСЄ. Про це йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЕ від 16 лютого 2019 року, спостерігачі Місії 15 лютого перебували на блокпості збройних формувань Російської Федерації на південній околиці району розведення Золоте. Міжнародні спостерігачі поінформували окупантів про те, що БПЛА СММ, який здійснював політ в даному районі, керується з іншого місця. Але, незважаючи на це попередження, п’ятеро озброєних бойовиків, які знаходилися на блокпості, приблизно в десяти метрах від спостерігачів СММ, розпочали стріляти зі своїх автоматів по БПЛА СММ. У напрямку безпілотного літального апарату, який переміщувався на південь від блокпосту на висоті приблизно 300 метрів, окупанти зробили біля 60 пострілів.

Після того, як міжнародні спостерігачі ще раз підкреслили, що це їхній БПЛА, окупанти припинили вести вогонь. БПЛА СММ не постраждав. Але команда Місії була вимушена терміново покинути район блокпосту.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими та безвідповідальними дії російсько-окупаційних військ по відношенню до легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЕ та кваліфікує їх як грубе порушення Мінських домовленостей. Подібними провокаційними діями окупанти намагаються залякати представників місії ОБСЄ та примусити їх згорнути свою моніторингову діяльність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ