Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Російських легкоатлеток позбавили золота ОІ-2008 за допінг

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив жіночу збірну Росії з легкої атлетики золотої медалі, завойованої в жіночій естафеті 4х100 м на Олімпіаді 2008 року в Пекіні. Про це йдеться в заяві МОК.

Таке рішення ухвалено у зв'язку з позитивною допінг-пробою, виявленою в однієї з учасниць забігу - бігунки Юлії Чермошанської - в результаті повторної перевірки. В її організмі виявлено сліди стенозололу і дегідрохлорметилтестостерону (туринаболу).

В естафеті Чермошанська бігла на заключному, четвертому, етапі. Крім неї, в забігу по черзі брали участь Євгенія Полякова, Олександра Федоріва і Юлія Гущина.

Слідом за Росією межу перетнула збірна Бельгії, якій тепер має дістатися "золото", на третьому місці була команда Нігерії.

Нагадаємо, що в липні було оприлюднено звіт розслідування, проведеного на замовлення Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA). Як з'ясувалося, Мінспорту РФ за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудувало систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

У тому числі під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ вдавалися до прямої підміни пробірок із сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовувалася методика приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсменів, які попалися на допінгу, приймалося на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ