Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Російський розвідник підбурював українців до вчинення держзради

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру начальнику оперативного відділу розвідувального управління штабу Західного військового округу 74 розвідувального центру Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ, - інформує прес-центр СБУ.

У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України співробітники СБУ задокументували, що російський розвідник підбурював громадян України до вчинення державної зради на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці держави.

У 2017 році він, зокрема, схилив заступника керівника Протоколу Прем’єр-міністра України до державної зради. Український посадовець погодився збирати та передавати російським спецслужбам відомості у сфері оборони, економіки та зовнішніх відносин України, що циркулюють у системі Кабінету Міністрів.

Головне слідче управління СБ України продовжує досудове розслідування щодо представників Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід забезпечує Департамент контррозвідки СБ України.  

Нагадаємо, що обвинувальний акт стосовно ексзаступника керівника Протоколу Прем’єр-міністра був скерований до суду. За результатами судового розгляду він був засуджений до реального терміну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ