Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Розстріляний військовий Олександр Мацієвський був громадянином Молдови

Міністерство закордонних справ Молдови засудило вбивство українського військового, який також є громадянином Молдови.

Про це повідомила молдовська редакція Радіо "Вільна Європа". 

Український військовий Олександр Мацієвський, якого стратили російські солдати за вислів «Слава Україні!», є громадянином Молдови, повідомили у Міністерстві закордонних справ у Кишиневі. 

«Республіка Молдова різко засуджує його вбивство і заявляє, що цей вчинок можна кваліфікувати як «воєнний злочин і грубе порушення міжнародного гуманітарного права», — йдеться у повідомленні.

МЗС Молдови висловило співчуття рідним і близьким Олександра Мацієвського та висловило солідарність з українським народом. Також влада Кишинева підтвердила позицію Республіки Молдова, засудивши жорстоку війну рф проти України.

Молдавські ЗМІ писали, що Олександр Мацієвський народився в Кишиневі, куди була направлена ​​його мати, яка працювала технологом на взуттєвій фабриці.

Нагадаємо, учора СБУ остаточно підтвердила особу Героя, розстріляного після слів «Слава Україні!». Ним виявився снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Олександр Мацієвський.  

Чоловік був призваний на військову службу торік у березні. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецької області. 

Як вдалося встановити СБУ, Олександра Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року. 

Учора Президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв військовому звання "Герой України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ