Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Рятувальники Львівщини продовжують рятувати людей і відкачувати воду у затоплених районах

У прес-службі ДСНС надали інформацію щодо ситуації, яка склалася на території Львівської області внаслідок ускладнення погодних умов.
Фото: ДСНС

23-24 червня внаслідок проходження грозового фронту над територією області, який супроводжувався поривами вітру до 20 м/с, випадання опадів у вигляді дощу, місцями значні дощі, завдано значної шкоди житловим будинкам, присадибним ділянкам та дорогам.

Внаслідок несприятливих погодних умов на території Львівської області (Стрийського, Жидачівського, Старосамбірського, Дрогобицького районів, Сколівського, Пустомитівського, Городоцького, Миколаївського районів та в містах Борислав, Моршин, Трускавець) у 18 населених пунктах підтоплено 114 житлових будинків (залишається 1), 123 підвали житлових будинків (залишається 36), 172 присадибних ділянки (залишається 27), 120 господарських споруд (залишається 8), 150 криниць (залишається 144) та 520 га сільськогосподарських угідь (залишається 385), 5 ділянок доріг (залишається 1) та 3 ділянки дороги пошкоджено. З 2 продуктових магазинів, 1 недіючої школи, 1 ветеринарного пункту та 1 клубу-бібліотеки вода самостійно зійшла. Через зсув ґрунту на схилі існує загроза обвалу 1 житлового будинку та 3 господарських будівель.

Підрозділами ДСНС врятовано 5 осіб, перевезено 213 осіб, з них 21 дитина, здійснено буксирування 49 легкових автомобілів, доставлено 500 л питної води і 200 буханок хліба, укладено 750 мішків з піском для укріплення 2-х шлюзів дамб, відкачано воду з 25 підвалів житлових будинків (715 м. куб води), 18 присадибних ділянок (1697 м. куб води), 6 колодязів (40 м. куб води ) проведені роботи з евакуації майна з пошкодженої житлової будівлі. Загалом проведено відкачку 2452 м. куб. води.

Підтоплені будинки, підвали, подвір’я: наслідки негоди на Львівщині

Всього від ДСНС було залучено 149 чол. та 42 од. техніки., 16 МП, глибинний насос.

ПРОТЯГОМ ДНЯ 25 червня проведено роботу щодо моніторингу ситуації в населених пунктах вздовж русла р. Дністер та її приток, проводились роботи по відкачуванні води з 15 підвалів житлових будинків (відкачано 215 м.куб води), 6 криниць (відкачано 40 м.куб води), 17 присадибний ділянок (відкачано 1541 м.куб води).

Загалом відкачано 1796 м.куб води.

У Стрийському районі підтопило близько ста житлових будинків

Зокрема, в с. Зарічне Стрийського району проведено відкачку води з 11 підвалів житлових будинків, 6 криниць та 14 присадибний ділянок; в с. Мельнич Жидачівського району проводилося відкачування води з присадибної ділянки; в с. Княжпіль Старосамбірського району проводилось відкачування води з підвалів 2 житлових будинків; в м. Добромиль Старосамбірського району по вул. Гоголя, 29 проводилось відкачування води з підвалу житлового будинку; в с. Хлопчиці Самбірського району проводилося відкачування води з присадибної ділянки сільської ради ; в сел. Журавно Жидачівського району проводилось відкачування води з підвалу п’ятиповерхового житлового будинку; в с. Луки Самбірського району проводилось відкачування води з подвір’я (присадибної ділянки).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Новояворівську з води витягли тіло жінки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ