Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Салліван не вважає можливим досягнення миру в Україні "мирним планом" Трампа

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван прокоментував так званий "мирний план" кандидата у президенти США Дональда Трампа щодо завершення російсько-української війни, нещодавно озвучений напарником республіканця Джей Ді Венсом.

Відповідну заяву Салліван зробив на панельній дискусії під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) 14 вересня у Києві, пише "Європейська Правда".

Салліван наголосив, що коментує українську політику США з позапартійних засад через специфіку своєї посади. Тому обмежився розмитою відповіддю щодо позиції Трампа стосовно України і уникнув її критики.

Та все ж він прокоментував озвучений цього тижня кандидатом у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венсом "мирний план" Трампа.

Радник Білого дому не вважає можливим  досягнення миру у разі, якщо після виборів Білий дім почне втілювати план, озвучений Венсом.

Будь-який план, який має на меті, по суті, нав’язати умови миру Україні, і стосується ключових принципів …. не є сталим, - сказав посадовець Білого дому.

Також Салліван нагадав про зовнішньополітичний принцип США "нічого про Україну без України".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ