Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Саудівська Аравія виділить Україні $400 млн допомоги

Керівництво Саудівської Аравії вирішило запропонувати Україні додатковий пакет гуманітарної допомоги в розмірі 400 млн доларів.

Як пише Суспільне, про це повідомило саудівське державне інформаційне агентство SPA за підсумками телефонної розмови Спадкоємного принца Королівства Саудівська Аравія Мухаммада бін Салмана і президента України Володимира Зеленського у п’ятницю 14 жовтня.

Це сприятиме полегшенню страждань українських громадян на хвилі кризи і підкреслює позицію Королівства щодо підтримки всього, що сприятиме деескалації, а також його готовність продовжувати зусилля з посередництва, зазначили в агенції.

Зеленський також привітав принца з призначенням на посаду прем’єр-міністра та висловив подяку Королівству за його голосування за резолюцію Генасамблеї ООН, що офіційно засудила спробу Росії анексувати території України.

“Його Королівська Високість Наслідний Принц підкреслив, що голосування Королівства за резолюцію випливає з його відданості принципам, глибоко вкоріненим у Статуті ООН і міжнародному праві, а також його відданості повазі державного суверенітету та принципів добросусідства, а також вирішення конфліктів мирним шляхом”, — йдеться у повідомленні.

14 жовтня український президент повідомив, що провів розмову зі Спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ