Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ блокувала канал фінансування терористів через нелегальні поставки автомобілів

Співробітники Служби безпеки України блокували канал фінансування тероризму через нелегальне постачання на тимчасово окуповані території вантажних автомобілів. Про це інформує прес-центр СБ України.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що починаючи з 2016 року мешканець ОРДЛО купував на території ЄС вантажні автомобілі, які реєстрував на території України.

Потім під виглядом надання послуг з перевезення вантажів зловмисник переправляв транспортні засоби транзитом через Російську Федерацію замовникам на тимчасово окуповані території.

Співробітники СБ України встановили, що «перевізник» сплачував російській окупаційній адміністрації від 2 до 5% вартості при реєстрації ввезених вантажівок в ОРДЛО. За час існування протиправного механізму зловмисник переправив понад двадцять вантажних автомобілів загальною вартістю майже тринадцять мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали фігуранта провадження під час чергової спроби вивезення вантажівки через державний кордон України.

Наразі організатору протиправної схеми оголошено про підозру за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, накладено заборону на вивезення транспортного засобу з території нашої країни та його відчуження.

Тривають слідчі дії. Операція проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ