Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ блокувала відшкодування незаконно сформованого ПДВ

СБУ блокувала відшкодування незаконно сформованого ПДВ на півмільярда гривень. Про це інформують у прес-центрі СБУ.

Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з Державною фіскальною службою під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора блокувала відшкодування з бюджету незаконно сформованого податку на додану вартість у розмірі півмільярда гривень. 

Під час проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що в оборудці задіяно майже 100 комерційних структур, зареєстрованих у різних регіонах України. Їх реквізити використовували організатори та учасники так званих ʺтранзитно-конвертаційнихʺ груп. Через ці суб’єкти господарювання вони надавали ʺпослугиʺ з ухилення від сплати податків і обов’язкових платежів до державного бюджету через здійснення безтоварних операцій. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України, судом накладено арешт на суму незаконно сформованого ПДВ у розмірі майже 500 мільйонів гривень у системі електронного адміністрування платників податків. 

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині затримали представників місцевого криміналітету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ