Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ ліквідувала канали постачання бандитам російської зброї

Серед вилученого у зловмисників – вибухівка, бойові гранати, протитанковий гранатомет і автомати Калашникова
фото пресслужби СБУ

Працівники СБУ блокували два канали підпільного продажу зброї, через які російські автомати та вибухівка потрапляли до рук криміналітету.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки запобігла незаконному продажу зброї та боєприпасів з Дніпропетровської та Херсонської областей.

У результаті оперативних заходів затримано організаторів двох підпільних каналів збуту засобів ураження, які продавали зброю, здобуту у місцях колишніх боєзіткнень на території деокупованих районів.

Серед вилученого у зловмисників – вибухівка, бойові гранати, протитанковий гранатомет і автомати Калашникова російського виробництва.

Встановлено, що, наприклад, російський автоматичний карабін АК-12 вони хотіли продати за майже 60 тис. грн, а вартість гранатомета оцінювали у 14,5 тис. грн.

Зловмисники підшукували своїх клієнтів через власні зв’язки серед представників кримінального середовища.

Так, на Дніпропетровщині затримано одного з фігурантів, який підготував до продажу цілий арсенал «трофейних» засобів ураження.

Зброю та боєприпаси він зберігав у власному помешканні, в якому виявлено: ручний кулемет Калашникова; 2 автомати: АК-12 та АК-74; 8 гранатометних пострілів; 9 бойових гранат; вибухові речовини з детонатором; понад 1 тис. набоїв різного калібру.

Крім того, зі схрону зловмисника вилучено понад 40 артилерійських снарядів.

А на Херсонщині затримано ще одного фігуранта, який намагався незаконно продати автомат Калашникова з набоями та російський гранатомет типу «РШГ-2».

Також під час обшуків у приватному помешканні затриманого вилучено: гранати РГД-5; гранатометні постріли; набої калібру 5,45.

На підставі зібраних доказів обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Зараз вони під вартою. Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми.

Усі вилучені засоби ураження планується передати на потреби Сил безпеки та оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ