Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ: Лукаш не виходила на контакт під час розслідування

кс-міністр юстиції Олена Лукаш за час розслідування щодо неї не виходила на контакт зі слідством, і тому Генпрокуратура прийняла рішення оголосити її в розшук, заявляє речниця СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, працівники Служби безпеки на доручення ГПУ почали встановлювати місце перебування Лукаш і з’ясували, що та "переховується на території приватного маєтку в Києві, який оформлений на одного із членів її родини".

"Було прийнято відповідне процесуальне рішення щодо затримання Лукаш та вжито оперативні заходи з його реалізації. Зазначимо, що тільки після появи на її подвір’ї ... співробітників Служби, Олена Лукаш заявила про готовність співпрацювати зі слідством", - написала пані Гітлянська у своєму Facebook.

"Якби Олена Лукаш справді добровільно вирішила співпрацювати зі слідством, у неї були для цього всі можливості. Але за довгий час ми не побачили від неї жодного кроку назустріч. Тому були змушені розшукати та доставити її до Генпрокуратури", - ідеться в повідомленні.

Раніше силовики повідомили про "надскладну" та "блискучу" операцію із затримання колишнього члена уряду.

Але згодом пані Лукаш заперечила, що її затримали. Також вона заявила, що останні півтора роки "ані на день" не залишала територію України, що силовики мали інформацію про її місце проживання, і що вона добровільно прибула до ГПУ.

Свій контакт із правоохоронцями вона пояснила так: "У слідства виникла необхідність поспілкуватися зі мною. Я розумію, що це пов’язано з останніми провалами Генпрокуратури на всіх фронтах. Їм потрібні яскраві інформаційні приводи".

Пізніше в четвер у Генпрокуратурі заявили, що повідомили пані Лукаш про підозру у заволодінню державними коштами у розмірі 2,5 млн гривень.

Тим часом у партії "Опозиційний блок" заявили, що вважають затримання екс-міністра репресіями влади проти інакомислячих.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ