Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ Львівщини викрила на хабарі службовця ДАБІ

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/3
Як повідомили в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області, на Львівщині СБУ викрила схему хабарництва у сфері архітектурно-будівельного контролю

Співробітниками Служби викрито та задокументувано схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння службовцями Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області в оформленні дозвільних документів. Встановлено, що при введенні в експлуатацію об'єктів нерухомості їх власникам висувалася умова сплати грошових коштів в сумі від 5 до 7 доларів США з кожного квадратного метра за сприяння в оформленні відповідних дозвільних документів.

До протиправної діяльності залучалося ряд посередників, які акумулювали отримані в якості неправомірної вигоди кошти та забезпечували їх подальший розподіл спільно з посадовцями.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, оперативниками СБУ спільно з слідчими ДБР проведено невідкладні слідчі дії в приміщенні ДАБІ у Львівській області, а також за місцями проживання та роботи фігурантів, за результатами яких в порядку ст. 208 КПК України затримано одного з керівників органів державного архітектурно-будівельного контролю області та вилучено в нього 12 300 доларів США. Значні суми коштів, отриманих в якості неправомірної вигоди вилучено також у посередників.

Зловмисника поміщено до ізолятора тимчасового тримання, вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи проводились спільно з слідчими ДБР під процесуальним

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, суддю-хабарника з Львівщини відсторонили від роботи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ