Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ Львівщини викрила торгівлю гуманітарними автомобілями

фото СБУ
фото СБУ
фото СБУ
фото СБУ
1/2
СБУ вкотре ліквідувала схему продажу гумдопомоги призначеної для ЗСУ: ділки намагалися збагатитися на понад 450 тис грн.

На Львівщині Служба безпеки України викрила протиправний механізм продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога.

Встановлено, що декілька мешканців Запоріжжя організували незаконну схему заробітку на території Львівщини. Зловмисники ввозили в Україну автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги нібито для військовослужбовців ЗСУ. Однак фактично вони реалізовували їх стороннім особам з метою власного збагачення.

Для прикриття злочинної діяльності ділки оформляли документи через благодійну організацію.

Так, за цією схемою зловмисники намагалися організувати продаж 3-х автівок, загальна вартість яких складала - $12 300 США.

Проте оперативники спецслужби попередили злочин та затримали основного фігуранта оборудки під час отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі $8 400.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги) КК України готуються повідомлення про підозри усім учасникам схеми.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин функціонування оборудки.

Викриття проводили оперативники СБУ Львівщини спільно із відділом внутрішньої безпеки Львівської митниці та слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ