Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ на Волині затримала державного зрадника

Служба безпеки України спіймала громадянина України, який у 2009 році виїхав на проживання до рф та отримав там громадянство росії. У 2013-2014 роках він проходив строкову військову службу в збройних силах рф.

У 2016 році чоловік уклав кількарічний контракт зі збройними силами рф та проходив військову службу у складі 20-ї окремої мотострілецької бригади (м. волгоград). Цей військовий підрозділ брав участь у військових діях на Донбасі.  

Контррозвідники спецслужби затримали зрадника на  Волині, куди він потрапив з території республіки білорусь. Колишній військовий рф маскувався, прикриваючись паспортом громадянина України.    

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Також йому обрали запобіжний захід - тримання під вартою.  

Триває досудове розслідування для з’ясування усіх обставин злочину.  Перевіряється його зв'язок зі спецслужбами країни-агресора та з'ясовуються реальні причини візиту в Україну. 

Заходи з викриття зрадника проведені співробітниками Управління СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ