Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

СБУ опитує Рубана через поїздку із Савченко

Служба безпеки України на Донеччині проводить опитування керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана. Про це сьогодні, 27 лютого, на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

"На Донеччині СБУ проводить опитування Володимира Рубана у зв’язку із фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування у районі проведення АТО. Також вивчається питання щодо можливого скасування дозволу про перетин лінії зіткнення громадянину України Рубану В.В. Закон один для всіх!", - написала вона.

Водночас, як повідомила Українська правда, журналістка "Громадського радіо" Ірина Сампан повідомляє, що Рубан їхав на окупований Донбас по Надію Савченко.

"Керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримала СБУ на КПВВ Мар'їнка. Він їхав в ОРДО за Надією Савченко. З ним працюють спецслужбовці вже декілька годин" – повідомляє вона у Facebook.

Водночас Гітлянська в ефірі телеканалу "112 Україна" зазначила, що за її данними, Савченко вже повернулась із окупованих територій.

Раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт зазначав, що Служба безпеки України планує в найближчі дні допитати народного депутата Надію Савченко.

Як відомо, 24 лютого Савченко та Рубан відвідали окуповану територію Донбасу.

Народний депутат Антон Геращенко відзначав, що вони перетнули лінію розмежування поза визначеними законом контрольно-пропускними пунктами.

Савченко повідомила, що відвідала дві камери, де утримують шість українських військовополонених. 25 лютого нардеп опублікувала список українських полонених, яких вона відвідала в ОРДЛО - 34 особи.

Після цього бойовики "ДНР" заявили, що хочуть зробити "візит у відповідь" до Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ