Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ перекрила канал постачання зброї в Чернігів

На Чернігівщині у результаті успішної спецоперації Служба безпеки України спільно з прокуратурою та міліцією припинила діяльність двох злочинних груп, які завозили в регіон зброю та боєприпаси з району проведення антитерористичної операції, - прес-центр СБ України.

За попередньою інформацією, засоби ураження могли бути використані для влаштування диверсій та дестабілізації ситуації в обласному центрі. Також зловмисники планували створити розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території області й за її межами.

Співробітниками спецслужби задокументовано спроби незаконно реалізувати ручний кулемет Дехтярьова (калібр 7,62 мм), два гранатомети РПГ, гранати «РГД-5» та «Ф-1», автомат «АК-47» (калібр 7,62 мм) та набої до нього, пістолет марки «ПМ» та 5 тротилових шашок (200 г кожна), які були вилучені правоохоронцями.

22 липня членів злочинних груп (переважно мешканці Чернігівської області) затримано «на гарячому» під час спроб збуту ще однієї партії зброї.

Загалом під час оперативних дій та обшуків у помешканнях і офісах зловмисників було вилучено 18 одиниць стрілецької зброї, 8 гранатометів РПГ-22, 13 ручних гранат, значну кількість набоїв, 10 протитанкових та протипіхотних мін, понад кілограм вибухівки, холодну зброю. Вилучено також близько 8 тисяч доларів США. На даний час затримано 10 членів злочинних організацій.

У рамках кримінальних проваджень, відкритих за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, тривають обшуки та інші оперативно-слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ