Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ повідомила про підозру двом представникам російських спецслужб

Головне слідче управління Служби безпеки України здійснює досудове розслідування за фактами підбурювання співробітниками ГУ Генштабу Збройних Сил РФ та ФСБ українських громадян до вчинення державної зради, - інформують у прес-центрі СБУ.

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ встановили, що у липні 2019 року офіцер 3 оперативного відділу 316 Розвідувального Центру Головного управління Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації підбурював громадянина України до вчинення державної зради на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності. Російський розвідник діяв за попередньої змовою з колишнім співробітником Головного управління СБУ в АР Крим, який після анексії півострова зрадив військовій присязі та перейшов на службу до ФСБ РФ.

Російські спецслужби планували отримати від українця допомогу у проведенні підривної діяльності проти нашої держави, зокрема через збір та передачу відомостей військового характеру щодо Збройних сил України.

Двом представникам спецслужб РФ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора, оперативний супровід забезпечує Департамент контррозвідки СБ України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові через смерть пацієнтки судитимуть чотирьох медиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ