Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ та ГПУ викрили вандалів, завербованих росіянами

Служба безпеки України та Генеральна прокуратура в Чернігові викрили організоване злочинне угруповання, яке займалося вандалізмом щодо об'єктів культурної спадщини.

Зловмисники діяли за завданням російських спецслужб із метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі та завдання шкоди міжнародному іміджу України, інформує прес-центр СБУ.

Зокрема, встановлено, що звинувачені були причетні до пошкодження об’єктів польської та єврейської культурно-релігійної спадщини на теренах Сумщини та Волинської області.

У ніч із 25 на 26 грудня 2017 року в с. Мельники Шацького р-ну Волинської обл. вандали обмалювали та розбили хрести братської могили польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року в боях із Червоною армією. У ніч із 29 на 30 грудня 2017 року вандали написали антисемітське на будівлі іудейської громади "Єврейський дім" у Сумах. 

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці вилучили вісім тротилових шашок, п’ять гранат, холодну зброю, антиукраїнську символіку та інші матеріали, які підтверджують їх протиправну діяльність. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ