Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

СБУ та Мінкультури просять скасувати концерти Орбакайте в Одесі

Активісти ГО "Рада громадської безпеки" звернулись до СБУ і Міністерства культури України з проханням скасувати концерт російської співачки Крістіни Орбакайте в Одесі. Про це повідомив керівник громадської організації Марк Гордієнко, додавши, що після виступу дочки Пугачової в анексованому Криму "виступати в Одесі небезпечно".

"Звертаємо увагу, що 8 березня в Одесі планує провести концерт російська співачка Крістіна Орбакайте. Усього в Україні заплановано ще три концерти: 5 березня – в Харкові, 6 березня – у Києві; 7 березня – у Дніпрі. Просимо врахувати той факт, що ця співачка виступала в окупованому російськими військами Криму 13 червня 2014 року в рамках заходу "Дни Москвы" в Севастополі. Відеозапис виступу можна переглянути в архіві севастопольського місцевого каналу", - зазначив Гордієнко.

Таким чином, заявив він, "громадянка РФ Орбакайте висловила підтримку окупації території України, а також незаконно перетнула кордон України з РФ. Анонс цьогорічних виступів викликав обурення в українському суспільстві".

Активісти вважають, що концертна діяльність на території України російських артистів, котрі підтримали окупацію й фактично війну РФ проти України, є неприпустимою. "Водночас нагадуємо про відповідальність Орбакайте за незаконний перетин держкордону: як кримінальну – ст. 332-1 Кримінального кодексу України, так і адміністративну – ст. 204-1 та 204-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться в зверненні.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ