Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила багатомільйонні збитки, завдані Національній академії наук

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрили завдані державі багатомільйонні збитки керуючим справами Національної академії наук, повідомляє прес-служба СБУ.

Академія уклала договір із забудовником на зведення у Голосіївському районі столиці багатоквартирного будинку на землях НАНУ. Згідно з угодою підприємець зобов’язався передати Академії п’ятдесят квартир загальною площею чотири тисячі квадратних метрів. Посилаючись на економічну кризу, бізнесмен після здачі будинку в експлуатацію у 2014 році «віддав» науковцям лише двадцять шість квартир площею 1,8 тис. м2, обіцяючи компенсувати різницю в інших будинках.

Національна академія наук, інтереси якої представляв керуючий справами, звернулася до суду. Співробітники спецслужби встановили, що кандидат наук, діючи в інтересах підприємства-забудовника, підписав мирову угоду на завідомо збиткових для Академії умовах. Він погодився замість квартир отримати грошову компенсацію, яка в декілька разів нижча за ринкові ціни на житло. За висновками експертів, через дії керуючого справами НАНУ завдано збитки на більше ніж 21,7 мільйона гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Затверджений обвинувальний акт щодо дій керуючого справами НАНУ скеровано до суду.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших осіб, можливо, причетних до оборудки з майном Академії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ