Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила багатомільйонну оборудку з привласнення грошей держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили багатомільйонну оборудку, через яку розкрадалися гроші одного з державних товариств-монополістів, - прес-центр СБ України.

Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2016 років низка компаній, зареєстрованих зловмисниками, без порушення законодавства вигравала тендери, оголошені держпідприємством на проведення ремонтних і будівельних робіт. Загалом з бізнесменами було укладено контракти на 60 мільйонів гривень.

Співробітники спецслужби з’ясували, що для завищення обсягів та вартості послуг комерсанти укладали фіктивні угоди на виконання субпідрядних послуг з підконтрольними фірмами. За попередніми підрахунками, бізнесмени привласнили щонайменше 10 відсотків від загальної суми контрактів.

Під час обушків в офісах комерційних структур у Харкові та на Донеччині співробітники спецслужби вилучили майже півмільйона гривень, тридцять тисяч доларів США, сімнадцять  печаток підприємств, задіяних у оборудці.

У зловмисників також виявлено документи видані т.зв. "податковою" терористичної організації "ДНР". СБ України перевіряє інформацію щодо причетності комерційних структур до фінансування терористів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 та ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ