Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила контрабанду контрафактного тютюну за кордон

Контрабанду за кордон оптових партій контрафактних тютюнових виробів різних іноземних марок на майже 6 мільйонів гривень блокувала СБУ у Чернівецькій області. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Так у пункті пропуску ʺПорубнеʺ митного посту ʺВадул-Сіретʺ правоохоронці затримали завантажений вугіллям автомобіль. На підлозі напівпричепу, під задекларованим вантажем, оперативники спецслужби виявили приховані від митного контролю майже 63 тисячі пачок підроблених цигарок.

Поблизу селища Опришени Глибоцького району затримано трьох місцевих жителів, які через річку намагалися незаконно переправити за кордон 22 тисячі пачок контрафактних виробів. Під час обшуку в гаражі одного із зловмисників виявлено ще 10 тисяч пачок цигарок.

У Вижницькому районі поблизу лінії державного кордону правоохоронці викрили буковинця, який на власному автомобілі намагався вивезти поза пунктами пропуску до ЄС 40 тисяч пачок підробленої тютюнової продукції.

Також у Чернівцях затримано жителя обласного центру під час завантаження в авто, отримані поштою, 24 тисячі пачок цигарок для їх контрабандного вивезення за межі нашої країни.

Загальна сума вилученого у зловмисників контрафактного товару становить майже 6 мільйонів гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ст. 199 та ст. 204 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, зокрема посадовців контролюючих органів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у аеропорту "Львів" затримали контрабанду брендової білизни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ