Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила контрабанду медпрепаратів серцево-судинної та онкогруп

СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
1/2
СБУ блокувала схему контрабанди в Україну неякісних медпрепаратів серцево-судинної та онкологічної груп. Про це 20 березня повідомили Гал-інфо у прес-службі Служби безпеки України.

Служба безпеки України викрила і блокувала у Києві незаконне переправлення з РФ, деяких країн Близького Сходу і Південної Азії оптових партій лікарських засобів сумнівної якості на територію нашої країни.

Фігуранти збували контрабандний товар громадянам «на віддаленому доступі» через пошту, пояснюючі це замовникам поширенням вірусу COVID-19.

За попередніми даними слідства, група, до складу якою входило декілька мешканців столиці, організувала нелегальне переправлення із закордону незареєстрованих медпрепаратів гормональної, серцево-судинної та онкологічної груп для продажу. В Україну продукцію нелегально доставляли кур’єри з порушенням температурних режимів транспортування медзасобів, уникаючи відповідного контролю якості препаратів.

Під час карантину, пов'язаного з епідемією вірусу COVID-19, фігуранти реалізовували товар сумнівної якості за значно завищеними цінами під виглядом якісних оригінальних препаратів без дозвільних документів та сертифікатів якості. Своїх клієнтів вони підшукували через спеціально створений власний сайт.

Під час обшуків за місцями проживання учасників групи та зберігання контрафактного товару правоохоронці вилучили понад 90 найменувань лікарських засобі на загальну суму понад 3 мільйона гривень. За оцінками експертів, вилучена продукція становила небезпеку для здоров’я населення.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ