Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила корупційні схеми в лісгоспах

Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
1/4
Служба безпеки України викрила протиправну діяльність міжрегіонального злочинного угруповання. Учасники створили схему розкрадання фінансових ресурсів держави у лісовій галузі. Про це повідомили 3 березня Гал-інфо у пресцентрі СБУ.

За минулий рік лише деяким із викритих фіктивних фірм було перераховано десятки мільйонів гривень. І все це - без фактичного надання послуг цими фірмами.

У межах масштабної спецоперації правоохоронці провели понад 30 обшуків в офісах та за місцями мешкання учасників злочинної групи на території Харківської, Луганської, Київської та Дніпропетровської областей. Під час слідчих дій виявлено:

  • печатки фіктивних підприємств та їхні установчі документи;

  • фінансово-господарську документацію;

  • електронні носії інформації;

  • інші документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Оперативники спецслужби встановили, що організували оборудку посадовці держлісгоспів Харківської та Луганської областей. Вони виводили державні кошти через проведення заборонених фінансово-господарських операцій з компаніями, що мають ознаки фіктивності і ризиковості. Потім державні гроші конвертували у готівку та привласнювали через фіктивні суб’єкти господарювання, які вносили недостовірні відомості до Єдиного реєстру податкових накладних.

Задокументовано, що крім державних лісгоспів послугами «конвертаційної» мережі користувалися також інші державні і комунальні підприємства Харківщини.

Слідчими СБУ вирішується питання щодо повідомлення фігурантам кримінального провадження про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205-1 (підроблення документів, які подаються для державної реєстрації юридичної особи) та ч. 2 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності правоохоронців та посадових осіб контролюючих органів і державних структур, які «кришували» протиправну діяльність.

Операція із викриття та документування протиправної діяльності відбувалася під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури у межах виконання доручень керівництва держави щодо посилення контролю за використанням та охороною лісів, а також протидії незаконним вирубкам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ