Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила на хабарах трьох військовослужбовців у різних регіонах України

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України викрили на отриманні неправомірної вигоди трьох військовослужбовців з підрозділів, дислокованих у різних регіонах нашої країни, - прес-центр СБ України.

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали на хабарі заступника командира батальйону однієї з військових частин Національної гвардії України. Оперативники спецслужби встановили, що майор вимагав від свого підлеглого шістнадцять тисяч гривень за непритягнення до дисциплінарної відповідальності.

У Запоріжжі співробітники СБУ викрили на хабарі контрактника одного з підрозділів Нацгвардії. Військовослужбовець вимагала від місцевого жителя тисячу американських доларів за сприяння у «вирішенні питання» з військкоматом щодо ухилення від проходження строкової служби. Оперативники спецслужби задокументували одержання п’ятсот доларів США – першої частини хабара.

Правоохоронці затримали зловмисницю у закладі громадського харчування обласного центру під час отримання п’ятисот доларів США – другої частини неправомірної вигоди.

За обома справами у рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Співробітники СБУ також викрили на хабарі працівника однієї з військових частин дислокованих на Чернігівщині.

Полковник медичної служби запасу вимагав від військового сімдесят тисяч гривень за сприяння в оформленні закордонного відрядження у складі міжнародної місії. Оперативники спецслужби затримали зловмисника поблизу місця проживання під час отримання півтори тисячі доларів США – першої частини неправомірної вигоди.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

За матеріалами Служби безпеки України всім затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ