Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила незаконну вирубку лісу в "Подільських Товтрах"

фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
1/3
СБУ на Хмельниччині припинила діяльність організованої злочинної групи, яка незаконно вирубала деревину в Національному природному парку «Подільські Товтри», а також у державних і комунальних лісгоспах.

Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними досудового розслідування, організував незаконну вирубку і збут лісоматеріалів місцевий підприємець та четверо його спільників. Співробітники спецслужби задокументували низку фактів самовільної вирубки лісу. Лише на одній із ділянок зловмисники знищили майже сотню дерев цінних порід, які на чорному ринку коштують приблизно 1 млн грн.

Оперативники СБУ затримали п’ятьох фігурантів на гарячому: вони намагалися вивезти чергову партію незаконно зрубаної деревини.

Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників групи та на об’єктах лісового господарства. За результатами слідчих дій вилучено:

  • велику партію лісопродукції, вартість якої встановлюється;
  • чорнові записи, що містять докази протиправних дій;
  • вантажну техніку і спецустаткування.

Усім затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або збут лісу, вчинена організованою групою) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Заходи із викриття зловмисників проводились спільно з УСР та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ