Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила посадовців Мін'юсту, які наживались на засуджених

СБУ викрила керівників виправних установ Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції на масштабних розкраданнях у сфері продовольчого забезпечення режимних об’єктів.

Посадовці незаконно реалізовували продукти харчування, централізовано закуплених Мін'юстом для раціону засуджених. Оптові партії продовольчих товарів фігуранти справи збували через посередників для міських закладів роздрібної торгівлі.

Нелегально реалізовану продукцію посадовці списували як нібито витрачену на потреби ув’язнених. «Торгівля» велася за готівку безпосередньо з режимної території виправних колоній.

За попередніми оцінками, розмір завданих державі збитків перевищує півмільйона гривень.

Правоохоронці затримали завантажені товаром автомобілі посередників під час чергового виїзду з однієї з колоній. З двох автомобілів вилучено майже три тонни вкрадених продуктів.

Під час 15 обшуків, проведених у службових приміщеннях Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, чотирьох виправних колоній та у помешканнях фігурантів справи, правоохоронці виявили гроші, одержані від оборудок. Також задокументовано нестачу відповідних товарів на складах.

У межах кримінального провадження двох заступників керівників виправних установ та посередника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ