Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила псевдопосадовця Офісу Президента, який торгував держпосадами

Служба викрила шахрая, який намагався торгувати посадами в органах державної влади. Про це Гал-інфо дізналось сьогодні, 23 жовтня, в прес-службі СБУ.

У Києві СБУ затримала псевдопосадовця Офісу Президента України, який за гроші пропонував сприяння у призначенні на посади в органах державної влади.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник за 150 тисяч доларів обіцяв «допомогу» кандидату на посаду голови однієї з райдержадміністрацій Київщини, який проходив конкурс за проектом «LIFT».

Чоловік посилався на власні зв’язки та запевняв, що питання начебто вирішуються безпосередньо через керівництво Офісу. Правоохоронці затримали шахрая у столиці на вулиці Банковій, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, після отримання першої частини грошей у розмірі 27 тисяч євро та 80 тисяч гривень.

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 12 років. Триває досудове слідство.

Операція проводилась відділом боротьби з корупцією та оргзлочинністю ГУ СБ України у Києві та області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ