Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ виявила факт вербування українця спецслужбами РФ

Як інформують у прес-центрі СБУ, контррозвідка СБУ задокументувала чергове вербування українця спецслужбами РФ.

Наприкінці 2019 року ФСБ затримала громадянина України, який перебував на території РФ у приватних справах та доставила в Управління ФСБ РФ по Ростовській області.

Як встановили контррозвідники Управління СБУ у Львівській області, впродовж трьох діб, для морального та психологічного виснаження українця утримували в одиночній камері. У ході тривалих допитів із застосуванням фізичного тиску змушували надавати інформацію про своїх знайомих, які проходять військову службу в районі проведення операції Об’єднаних сил. Одним із методів залякування були погрози передати львів’янина бойовикам так званої "ДНР" для фізичної розправи.

Після тиску українець був змушений погодитись на співпрацю з ФСБ та йому "дозволили" повернутись в Україну для виконання розвідзавдань.

Усвідомлюючи, що його діяння є державною зрадою, чоловік звернувся з відповідною заявою і поясненнями до Львівського Управління СБУ та повідомив про обставини його вербування російською спецслужбою.

Згідно з ухвалою Галицького районного суду Львова на підставі ч.2 ст. 111 Кримінального кодексу України, львів’янина звільнено від кримінальної відповідальності так як він не виконав злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації чи їх представників, ніяких дій не вчиняв і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними і отримане завдання.

Служба безпеки України застерігає, що в зоні ризику та підвищеної уваги спецслужб РФ перебуває широке коло наших співвітчизників – від військовослужбовців до пересічних громадян України, які виїжджають до РФ чи тимчасово окупованих територій для працевлаштування, з туристичною метою чи для відвідування родичів, тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ