Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ виявила факти несанкціонованого втручання до реєстру ЗНО

Службою безпеки України виявлено та припинено несанкціоновану зміну посадовцями Українського центру оцінювання якості освіти МОН України інформації у «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання». Про це повідомляє прес-центр відомства.

Службою безпеки виявлено та припинено несанкціоновану зміну посадовцями Українського центру оцінювання якості освіти МОН України інформації у «Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання».

У рамках розпочатого Генеральною прокуратурою кримінального провадження спільною групою Служби безпеки, Генпрокуратури та міліції проведено низку обшуків у приміщеннях Центру та помешканнях посадовців.

На електронній поштовій скриньці одного з керівників відділу Центру виявлено листування із зазначенням персональних даних учасників ЗНО та кількості балів, яку їм потрібно було поставити у відомості. У повідомленнях також вказано розміри грошової винагороди за ці протиправні дії. Крім того, у помешканні чиновника правоохоронці виявили 134 тисячі доларів США, 80 тисяч гривень та 3 тисячі євро.

Тривають слідчі дії. Наразі проводяться обшуки в одній із обласних філій Центру, транзитний сервер якої міг використовуватися для внесення змін до автоматизованої системи оцінювання.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ