Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала агентку РФ, яка збирала розвіддані для вчинення вибухів

Служба безпеки України спіймала у Луганській області агентку так званого "МДБ ЛНР", яка збирала розвіддані для вчинення ворожих атак із використанням вибухівки проти підрозділів СБУ на сході нашої держави.
фото - пресслужба СБУ

Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, затриманою є місцева жителька, яку у квітні 2021 року завербував громадянин РФ, представник розвідки незаконних збройних формувань на ТОТ ОРЛО. За завданням свого куратора агентка збирала відомості про адмінбудівлі, автотранспорт, а також особисті дані співробітників СБУ на території Луганщини.

Для передачі одержаної інформації були визначені закриті канали зв’язку.

Завдяки оперативному реагуванню співробітників української спецслужби вдалося запобігти вчиненню вибухів, направлених проти підрозділів СБУ, залучених до операції Об’єднаних сил.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях, Головного управління внутрішньої безпеки СБУ за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ