Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала чергову порцію проросійських агентів

За відсутності реальних успіхів на фронті РФ намагається розхитати внутрішню ситуацію в Україні за допомогою фейків, пропаганди та нагнітання паніки. А пропагандистські ЗМІ обдурюють російську аудиторію та мешканців тимчасово окупованих територій вигадками про «перемоги» агресора.

Так, як повідомляє СБУ, за минулу добу (20 березня) вдалося викрити низку проросійських колаборантів.

У Луганській області СБУ розслідує дії представника «пресслужби» збройного угруповання так званої «ЛНР» Івана Філіпоненка, який публічно заявляв нібито про здачу Рубіжного окупантам. Пропагандист зафільмував незаконні дії з захоплення бойовиками окупаційних військ РФ будівлі міськради та поширив це відео у росЗМІ.  Менш ніж за добу українські війська вибили загарбників із центру Рубіжного. Реальне покарання для цього колаборанта – питання часу. Причому, недалекого.  

У Дніпропетровській області СБУ схопила проросійського агітатора, який поширював вигідні Кремлю фейкові матеріали у ЗМІ та соцмережах. Він позиціонував себе «журналістом», розміщував статті, виправдовуючи та підтримуючи дії РФ.  Російські куратори залучили його до розвіддіяльності: збирати дані щодо обороноздатності Києва та Дніпра, переміщення та розташування підрозділів і техніки ЗСУ, систем протиповітряної оборони.

У Кіровоградській області СБУ викрила українця, який відкрито підтримував широкомасштабне вторгнення РФ, висловлював проросійську позицію та неповагу до ЗСУ. Чоловік, під прикриттям переселенця, втік з Харкова та «заліг» на Кіровоградщині. У соцмережах він публічно агітував за путінську армію та мав бажання особисто брати участь у збройній агресії проти України. Зараз усі колаборанти затримані і відповідатимуть за свої дії перед законом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ