Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала депутата-хабарника

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/3
Як інформують 9 травня у прес-центрі СБУ, на Полтавщині СБУ викрила місцевого депутата-хабарника, який вимагав 160 тис. доларів.

Служба безпеки України викрила депутата однієї з районних рад Полтавської області, причетного до одержання неправомірної вигоди.

За попередніми даними слідства, народний обранець вимагав гроші від місцевого жителя. За 160 тисяч американських доларів фігурант обіцяв чоловіку сприяння в отриманні у власність 100 гектарів землі для ведення господарства. Для проведення оборудки депутат залучив посередників – місцевого кримінального авторитета і керівника проектної організації, який мав вплинути на посадовців Держгеокадастру щодо відведення ділянки.

Правоохоронці затримали депутата райради відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на одній з вулиць обласного центру після передачі всієї суми хабара. 

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях фігурантів правоохоронці вилучили 184 тисяч доларів США, 4750 євро і 244 тисяч гривень, ймовірно одержаних незаконним шляхом. 

Наразі всім трьом фігурантам повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання мір запобіжного заходу. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводились спільно з Головним управлінням Національної поліції у Полтавській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ