Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події  |  Війна з Росією

СБУ затримала двох осіб, які готували теракти у Маріуполі

9 жовтня Служба безпеки України затримала 2 громадян України, які готували теракти у місті Маріуполь. Про це на брифінгу 11 жовтня заявив голова СБУ Василь Грицак.

"9 жовтня СБУ було затримали двох громадян України, які на замовлення "МГБ ДНР" готували терористичні акти у Маріуполі", - сказав він.

За словами Грицака, таким чином СБУ вдалося попередити низку терактів, першим з яких мав стати теракт на залізничній стації "Маріуполь" по відношенню до пасажирів потяга "Маріуполь-Київ".

"Ціллю злочинців на цей раз були не військові об’єкти, а місця масового скупчення людей. Завдання диверсанти отримували від представників "МГБ ДНР"", - додав Грицак.

Організатором диверсійної групи став бойовик ДНР Дмитро Забудський, який воював у складі так званої ДНР. Він отримав завдання підібрати диверсійну групу з числа знайомих.  

"За задумом російських спецслужб, теракти мали провести для дестабілізації ситуації у Маріуполі, в зона АТО і по всій території України, щоб показати неспроможність українських правоохоронців забезпечити безпеку громадян", - сказав Грицак.

Він підкреслив, що за теракти злочинцям обіцяли заплатити від 3 до 5 тисяч доларів.

СБУ вдалося задокументувати весь алгоритм підготовки до злочину. У затриманих вилучили 2 протипіхотні міни "МОН-50" з дистанційним приводом.

Наразі затримані дають свідчення.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ