Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала ініціаторів "Миколаївської народної республіки"

На Миколаївщині Служба безпеки України припинила діяльність організованої групи антиукраїнськи налаштованих осіб, які за завданням спецслужб Російської Федерації готували в регіоні низку пропагандистських акцій напередодні та під час святкування Дня Незалежності, - прес-центр СБ України.

Як доповів Президенту України Голова СБУ Василь Грицак, на Миколаївщині заблоковано створення псевдодержавного утворення ­– чергової «фейкової» народної республіки.

Зловмисники мали забезпечити поширення антидержавної друкованої продукції в місцях масового скупчення людей у період 19-21 серпня в усіх районах обласного центру.

Під час обшуків у сепаратистів вилучено пістолет-кулемет МР-40, саморобні вибухові пристрої, гранати, значну кількість набоїв, комп’ютерну техніку і засоби зв’язку, друковану антидержавну продукцію, спеціальну методичну літературу для диверсійної роботи та список місцевих проукраїнських активістів.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ