Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала розвідника бойовиків з угруповання "Восток"

Контррозвідники СБУ затримали у Донецькій області учасника незаконних збройних формувань ОРДЛО, який намагався приховано перетнути лінію розмежування.
фото - пресслужба СБУ

Про це інформує пресслужба СБУ.

Встановлено, що він є уродженцем Мирнограду на Донеччині, і входив до складу угруповань бойовиків "Оплот" і "Восток". Як розвідник він збирав дані про позиції та переміщення підрозділів Збройних Сил України на території регіону.

Через конфлікт із ватажками терористів та погрози фізичної ліквідації він намагався пробратися на контрольовану урядом територію України.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Також здійснюються заходи щодо перевірки інформації про його причетність до діяльності російських спецслужб.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Заходи із викриття та затримання зловмисника здійснювали співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ