Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала Шуфрича за підозрою у держзраді

Служба безпеки України затримала народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області.
Фото з Facebook-сторінки Юрія Бутусова

Про це повідомив 15 вересня на своїй сторінці у Facebook Юрій Бутусов.

"Сьогодні відбувається понад 50 обшуків по справі Шуфрича. Шуфрич є фігурантом справи російськоі шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем", - написав Бутусов.

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та росії з метою розповсюдження російської пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінують державну зраду.

"В принципі, мені довелось напередодні вторгнення вдарити Шуфрича на телеефірі саме з цієї причини. Тому я щиро вітаю, що до Шуфрича дотягнулись правоохоронні органи", - додав журналіст.

Шуфрич до останнього часу є народним депутатом, який отримує кошти платників податків та є головою комітету Верховної Ради, він завжди голосує як скаже влада.

Бутусов додав: "Але я вітаю, що СБУ та президент В. Зеленський проявили політичну волю та звернули увагу на масштабну проросійську діяльність великої кількості українських державних діячів вищого рангу. Сподіваюсь, що президент Зеленський та СБУ будуть діяти рішуче, на усе майно та рахунки Шуфрича та близьких осіб буде накладений арешт".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ