Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала українку, яка поширювала фейки про коронавірус у соцмережах

На Херсонщині СБУ встановила чергову інтернет-пропагандистку, яка поширювала фейки про коронавірус. Про це інформують у прес-центрі СБУ.
Фото СБУ

У Херсонській області Служба безпеки України викрила ще одну інтернет-пропагандистку, яка поширювала фейки про COVID-19, сприяла дестабілізації суспіль

ної обстановки в регіоні та нагнітанню паніки серед населення.

За даними слідства, мешканка Берислава адмініструвала кілька спільнот із загальною чисельністю майже 100 тисяч підписників в одній із заборонених соціальних мереж. Попередньо встановлено, що жінка підтримує контакти із бойовиками ʺЛ/ДНРʺ та координує свою діяльність з адміністраторами інших сепаратистських груп. У спільнотах вона періодично розміщувала заклики до повалення конституційного ладу, пропагувала ідею створення так званої Новоросії.

Після запровадження урядом обмежувальних заходів через епідеміологічну ситуацію в країні пропагандистка пристала на новий ʺтрендʺ та почала поширювати в мережі фейки про коронавірус.

У межах раніше відкритого кримінального провадження за  ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України правоохоронці проведи обшуки за місцем її проживання. Вдома у зловмисниці правоохоронці виявили комп’ютерну та мобільну техніку із матеріалами, що доводять протиправну діяльність. Наразі вирішується питання щодо повідомлення пропагандистці про підозру.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, СБУ викрила інтернет-агітатора, який за вказівкою Росії поширював фейки про COVID-19.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ