Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ затримала зрадницю, яка готувала ракетний удар по Одесі «в обхід» ППО

Перед затриманням агентки всі її злочинні дії були поетапно задокументовані з «перших кроків» розвідувальної активності
фото СБУ

Фото: Depositphotos

Контррозвідка Служби безпеки затримала російську агентку, яка готувала нову повітряну атаку рф на цивільну інфраструктуру Одеси.

Про це повідомляє СБУ в телеграмі.

Щоб «обійти» українську ППО під час удару, окупанти доручили своїй поплічниці виявити локації протиповітряних комплексів на території обласного центру.

Насамперед агресора цікавили можливі координати зенітно-ракетних установок на прибережній території міста.

Також загарбники намагались дізнатися про наявність у місцевих портах військових суден, які оснащені засобами протиповітряної оборони.

Отримані відомості окупанти планували «врахувати» у ході підготовки нових атак на місто, в тому числі із застосуванням крилатих ракет та дронів-камікадзе типу Shahed.

Служба безпеки своєчасно викрила ворожі плани і запобігла їхній реалізації.

Перед затриманням російської агентки всі її злочинні дії були поетапно задокументовані з «перших кроків» розвідувальної активності.

Це дозволило завчасно поінформувати командування Сил оборони про нову загрозу повітряних ударів та підготуватися до захисту.

У ході документування розвідувально-підривної діяльності ворожої агентки було встановлено особу її російського куратора. Ним виявився очільник розвідгрупи угруповання російських військ, яке дислокується у тимчасово окупованому Севастополі.

Встановлено, що агресор дистанційно залучив одеситку до співпраці у січні цього року як ідеологічну прихильницю рашизму.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ