Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ завадила кримчанці отримати доступ до державних секретів

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/2
Військова контррозвідка СБУ завадила працевлаштуванню на відповідальну посаду до Міноборони кримчанки з російським громадянством та зв`язками зі спецслужбами країни-агресора. Про це інформують у прес-центрі СБУ.

Після подій 2014 року українка, яка до того проживала за кордоном, спочатку повернулася в Крим, а потім переїхала до Києва. Проте осісти на материковій частині України не поспішала – вона не мала ані постійного місця заробітку, ні джерела доходів.

У цей час кримчанка часто виїздила до Росії та до тимчасово анексованого півострова, де зафіксовані її контакти з представниками спецслужб країни-агресора.

Саме після однієї з таких подорожей жінка раптово вирішила працевлаштуватися до Міністерства оборони України. Вона претендувала на одну із керівних посад у підрозділі департаменту держзакупівель відомства. Ця ділянка роботи передбачає доступ до секретної інформації в оборонній сфері та пряму комунікацію з високопосадовцями країн-членів НАТО.

Претендентка навіть встигла пройти кілька відбіркових етапів для остаточного зарахування на посаду, але проведена Службою перевірка встановила обставини, які несумісні з державною службою в Міноборони.

Жінка "забула" вказати, що має російське громадянство, знайомих з ФСБ та не повідомила зміст розмов із ними.
Співробітники СБУ провели з нею бесіду та попередили про кримінальну відповідальність за державну зраду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ