Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ завадила постачанню українського озброєння до Близького Сходу

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/3
Контррозвідка СБУ завадила постачанню українського озброєння до гарячих точок на Близькому Сході, - інформують у прес-центрі СБУ.

СБУ припинила діяльність міжнародного угруповання, яке прикривало фінансування незаконних операцій із придбання в Україні товарів військового призначення. Озброєння йшло до країн, які знаходяться під дією санкцій.

Група вихідців із Ірану намагалася налагодити постачання комплектуючих до протитанкових ракетних комплексів на Близький Схід.

Для приховування протиправних дій зловмисники задіяли низку фіктивних фірм з України, Ірану, Туреччини, країн Балтії. Також фінансування йшло через офшори.

Ділки обходили закон використовуючи фінансово-розрахункову систему "хавала" - незаконну альтернативу офіційним платіжним системам.

Під час обшуків у філіях "хавали" у столичному регіоні та на Дніпропетровщині, правоохоронці вилучили фінансову документацію, печатки і бланки іноземних фірм, ключі доступу до систем клієнт-банк, обчислювальну техніку, матеріальні і оптичні носії інформації та мобільні пристрої. Також виявлено майже $600 тисяч та 235 тисяч євро.

Наразі частина учасників злочинної схеми затримана. Триває слідство.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові затримали двох осіб з револьверами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ