Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ завершила розслідування справи Плотницького

Слідчі Служби безпеки України завершили розслідування заочного кримінального провадження за підозрою ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького в скоєнні низки злочинів, - Лівий берег.

"Плотницького звинувачують у скоєнні терористичного акту за попередньою змовою з групою осіб. Спільно з організованою злочинною групою він також брав участь у викраденні та незаконному позбавленні волі старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко, її незаконному переправленні через державний кордон", - сказано в повідомленні спецслужби.

У рамках кримінального провадження розслідували вчинення ватажком "ЛНР" злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258, ч. 3 ст. 146 і ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування, його матеріали відкриті для ознайомлення.

Найближчим часом кримінальне провадження щодо Плотницького буде направлено з обвинувальним актом до суду.

Нагадаємо, Плотницький керував групою осіб, які вивозили Савченко з Луганськадля передачі її співробітникам ФСБ РФ на кордоні України і Росії. Росія визнала Савченко винуватою в самовільному і незаконному перетині кордону.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ