Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ зірвала чергову спробу втручання спецслужб РФ у вибори

Співробітники Служби безпеки України блокували на Сумщині чергову спробу втручання російських спецслужб у виборчий процес в Україні, - Прес-центр СБ України.

Оперативники спецслужби виявили у соціальній мережі ВКонтакте фейковий обліковий запис «Роман Н», з використанням якого здійснювалось адміністрування антиукраїнської групи «Сумы ‒ это Россия – Новороссия».

Співробітники СБ України встановили, що цей акаунт був створений з протиправним використанням персональних та контактних даних жителя Сумщини без його відома. Авторизація сторінки здійснювалася з використанням ІР-адреси, що належить ОАО «Национальные кабельные сети» (м. Москва, Російська Федерація).

З використанням фейкового акаунту в регіональних групах антиукраїнського спрямування систематично поширювалась викривлена та деструктивна інформація для негативного інформаційного впливу на правосвідомість користувачів українського сегменту мережі Інтернет напередодні та під час виборчого процесу.

СБУ звертається до громадян з проханням бути уважними та у разі виявлення схожих протиправних фактів з використання їх особистих даних інформувати правоохоронців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ