Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ знайшла тіло вбитого львів’янина Тараса Познякова

Служба безпеки України виявила тіло водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова.
Тарас Позняков, фото з фейсбуку

Про це інформує УНН із посиланням на речника СБУ Артема Дехтяренка.

“Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства”, - повідомив Дехтяренко.

“Попередньо кримінальне провадження кваліфіковане за п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство)”, — додав співрозмовник агентства.

Напередодні Верховний Суд залишив в силі вирок Дмитру Голубу, якого засудили до довічного ув’язнення за вбивство водія BlaBlaCar Тараса Познякова.

Повідомлялося, що фігурант цього кримінального провадження був також визнаний винуватим у розбої — нападі на водія з метою заволодіння його майном, поєднаним із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України), незаконному заволодінні автомобілем потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України), підробленні та використанні офіційних документів (частини 1, 4 ст. 358 КК України), незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).

Голуба, якого обвинувачували у вбивстві водія сервісу “BlaBlaCar” Тараса Познякова у квітні 2016 року, засудили до довічного позбавлення волі.

Розслідування встановило, що 4 квітня 2016 року потерпілий на власному автомобілі Audi-A6 виїхав з Львова до Києва з метою працевлаштування. За допомогою сервісу “BlaBlaCar” він погодився підвезти двох незнайомих йому осіб, які представилися бійцями “Правого сектору”. Однак, до міста Київ він не доїхав, а зник разом з автомобілем, який пізніше виявили у Києво-Святошинському районі.

Інтерпол оголосив у розшук двох підозрюваних у викраденні водія, один з яких був громадянином Росії. У серпні 2016 року одного з них — колишнього бійця “Правого сектору” було затримано та взято під варту. Інший — громадянин Росії у березні 2019 року загинув в результаті вибуху в квартирі на проспекті Науки у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ