Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Схвалено Концепцію реформування системи забезпечення населення культурними

23 січня Уряд схвалив Концепцію реформування системи забезпечення населення культурними послугами, - повідомляють у прес-службі Мінкульту.

Відповідний проект розпорядження ініційовано Міністерством культури на виконання Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року з метою створення належних рівних умов доступу до культурного продукту та можливості творчого самовираження.

Концепція окреслює керівні принципи, шляхи і строки формування і реалізації державної політики, спрямованої на створення для населення умов щодо отримання якісних і доступних культурних послуг, розвитку людського потенціалу через стимулювання створення та споживання культурних послуг. 

Досягнення поставлених цілей передбачається через виконання п’яти ключових завдань:

  • затвердження мінімальних стандартів забезпечення громадян культурними послугами;
  • реформування фінансового забезпечення системи надання культурних послуг;
  • впровадження політики модернізації наявної інфраструктури для надання культурних послуг;
  • створення умов для формування якісного (висококваліфікованого) кадрового забезпечення системи надання культурних послуг;
  • розробку системи моніторингу та оцінки якості культурних послуг.

Реалізація Концепції дозволить сформувати сучасну, ефективну систему забезпечення населення якісними і доступними культурними послугами, що сприятиме укріпленню національної ідентичності українських громадян, підвищення культурного і духовного рівня населення, і, відповідно, підвищенню індексу людського розвитку в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ